10.7 C
București
vineri, 18 septembrie 2020
Acasă Noutati 3 MARTIE ÎN ISTORIE

3 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi, 3 martie, celebram Ziua Mondiala a Scriitorilor, cei care, prin cărțile lor, ne ajută să intrăm în alte lumi, să ne transpunem în alți oameni, să ne dezvoltăm și să vizitam locuri inimaginabile.
Sărbătorită încă din 1986, Ziua Mondiala a Scriitorilor a fost stabilită de Congresul Internațional al PEN Club. Fondată în 1921 la Londra, PEN Club International reprezintă asociația scriitorilor de pretutindeni și are drept scop promovarea prieteniei și a sprijinului intelectual între scriitorii din toate colturile lumii.

1.În 1585 este inaugurat Teatrul Olimpic din Vicenza, realizat după planurile arhitectului Andrea Palladio.


2.Pe 3 martie 1847 se naște Alexander Graham Bell. Alexander Graham Bell a fost un om de știință, inventator și, ulterior, industriaș american, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite. În transmițător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atașat un magnet permanent.


3.În 1878 este semnat Tratatul de la San Stefano, care punea punct Războiului de Independență al României. Independența României era recunoscută. România primea Dobrogea în schimbul sudului Basarabiei.


4.În 1904, Kaiserul Wilhelm al II-lea al Germaniei a devenit prima persoană care a înregistrat un document politic folosind fonograful lui Thomas Edison. Wilhelm al II-lea a fost ultimul împărat al Germaniei și rege al Prusiei de la 1888 la 1918. Wilhelm al II-lea provine din familia Hohenzollern. Tatăl lui a fost Friedrich al III-lea iar mama a fost împărăteasa Victoria Adelaide Mary Louisa.


5.Pe 3 martie 1916 a avut loc premiera piesei „Patima roșie”, de Mihail Sorbul, la Teatrul Național din București. Mihail Sorbul a fost un autor dramatic și romancier interbelic. A fost elev la clasa prof.C.Nottara. A lucrat ca secretar de redacție la Convorbiri critice. Inspector la Inspectoratul Propagandei Teatrale în Banat 1924.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai citite

Prima mașină electrică de la Dacia ar putea costa doar 7000 EUR

Dacia a prezentat ieri prima sa mașină electrică: Dacia Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km. Dacia...

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să...

Ionuț Bobiț – Cel mai căutat reparator de oase din România

Ionuț Bobiț, invitatul Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM! este triplu campion național la schi, a cochetat cu fotbalul, iar în prezent este...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data...

COMENTARII RECENTE