10.7 C
București
vineri, 18 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate OMS avertizează: Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în...

OMS avertizează: Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ţării!

Coronavirusul se răspândeşte în prezent mai rapid în afara Chinei decât în interiorul acestei ţări, evoluţie care conduce lumea în teritoriu necunoscut, dar epidemia poate încă să fie ţinută sub control, a anunţat luni OMS, transmite Reuters.

În ultimele 24 de ore, în afara Chinei au fost raportate de aproape două ori mai multe cazuri decât în China, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că riscul de răspândire a coronavirusului este acum foarte ridicat la nivel global.
Ghebreyesus a spus că epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia sunt un motiv de mare îngrijorare, dar că există dovezi că metodele de supraveghere dau rezultate în Coreea de Sud, cea mai afectată ţară în afară de China şi că epidemia poate fi ţinută sub control în această ţară.

“Ne aflăm în teritoriul nemarcat – nu am văzut niciodată un agent patogen respirator capabil să se transmită la nivel de comunitate, dar în acelaşi timp acesta poate fi ţinut sub control prin măsuri corecte”, a declarat şeful OMS într-o conferinţă de presă la Geneva, potrivit News.ro.

Lupta cu coronavirusul ar trebui să devină un pod al păcii, a spus Tedros, comentând faptul că Statele Unite susţin trimiterea de ajutoare medicale în Iran, în pofida tensiunilor dintre cele două ţări.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din G7, grupul celor mai industrializate şapte ţări ale lumii, urmau să participe marţi la o teleconferinţă pentru a discuta măsurile de atenuare a impactului economic, au declarat trei surse pentru Reuters.

Bursele şi-au redobândit parţial calmul, luni, pe baza aşteptărilor că băncile centrale vor reduce dobânzile pentru a reduce impactul economic al epidemiei, după ce săptămâna trecută au consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008.

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a urcat la 3.044, potrivit unui calcul realizat de Reuters. Un oficial american a declarat că este îngrijorat că datele din Statele Unite, unde sunt în prezent 75 de cazuri confirmate şi două decese, ar putea creşte în săptămânile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai citite

Prima mașină electrică de la Dacia ar putea costa doar 7000 EUR

Dacia a prezentat ieri prima sa mașină electrică: Dacia Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km. Dacia...

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să...

Ionuț Bobiț – Cel mai căutat reparator de oase din România

Ionuț Bobiț, invitatul Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM! este triplu campion național la schi, a cochetat cu fotbalul, iar în prezent este...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data...

COMENTARII RECENTE