10.7 C
București
vineri, 18 septembrie 2020
Acasă Emisiuni MATIN A7 REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să pună aluatul în tartă. Ea a improvizat, astfel că deasupra patului de mere deja caramelizate în cuptor, bucătăreasa a așezat pufoasa cocă frământată din făină, gălbenușuri și ulei. În această rețetă, savoarea merelor înnăbușă aluatul, făcând ca dulceața să circule prin toată tava pe dedesubtul crustei care se va forma… Delicios!

INGREDIENTE:

1 kg mere golden
90 g zahăr brun
1 aluat foietaj
Ulei de rapiță
Zeama de la ½ lămâie
Nucșoară
Zahăr vanilar

PREPARARE:
1. Curățăm merele de coajă, îndepărtăm cotoarele și tăiem fructul cubulețe.
2. Într-o formă de plăcintă rotundă, de preferat din inox, punem zahărul și uleiul de rapiță.
3. Adăugăm pătura de mere peste zahărul amestecat cu ulei.
4. Stoarcem zeama de la o jumătate de lămâie peste mere.
5. Presărăm puțină nucșoară și zahăr vanilat pe deasupra.
6. Introducem la cuptor pentru 20 de minute la 200° C.
7. Tăiem aluatul în formă identică tăvii rotunde în așa fel încât să putem înveli perfect merele.
8. Mai lăsăm la cuptor pentru alte 15 minute tot la 200° C.

                           

Se poate servi ca atare, însă ar trebui să încercați cu înghețată de vanilie! Este o combinație spectaculoasă, mai ales când tarta este încă potrivit de fierbinte!
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetelor pas cu pas la Matin A7!

Matin A7 – cu Fabien Bévis

Astăzi vorbim despre subiectele noastre preferate: voluntariat și relațiile umane. Și pentru a ne simți bine în timp ce discutăm, gătim o tartă specială, la Matin A7, cu Fabien Bévis

Publicată de A7TV pe Marţi, 3 martie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai citite

Prima mașină electrică de la Dacia ar putea costa doar 7000 EUR

Dacia a prezentat ieri prima sa mașină electrică: Dacia Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km. Dacia...

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să...

Ionuț Bobiț – Cel mai căutat reparator de oase din România

Ionuț Bobiț, invitatul Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM! este triplu campion național la schi, a cochetat cu fotbalul, iar în prezent este...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data...

COMENTARII RECENTE