10.7 C
București
vineri, 18 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Românul infectat cu coronavirus, în stare bună la „Matei Balș”.

Românul infectat cu coronavirus, în stare bună la „Matei Balș”.

Orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România, spune doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș. Acesta a explicat cum sunt camerele pregătite pentru primii bolnavi.

Adrian Streinu-Cercel: „Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.”

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, azi, într-o conferință de presă, că bărbatul în vârstă de 25 de ani, care este infectat cu coronavirus și care a fost adus din Gorj este doar purtător al virusului, clinic sănătos și nu are nevoie de niciun tratament. Streinu-Cercel a mai precizat că cetățeanul italian de la care s-a infectat și românul a venit bolnav în România.

„Persoana care a fost adusă din Gorj e Ok, avem de-a face cu un purtător al virusului. Va rămâne la Balș cât prezintă virusul. Când va avea două teste negative consecutive, îl lăsăm la domiciliu. Sperăm să nu dezvolte altceva. În momentul de față nu are nimic, e clinic sănătos”, a spus Streinu-Cercel.
„Pacientul nu are niciun tratament. E sănătos. Schema de tratament este că nu primește nimic, pentru că este sănătos”, a subliniat Streinu-Cercel.
Bărbatul a fost în contact cu italianul care a fost în Gorj încă de la sosirea acestuia, au fost împreună la vânătoare, iar după ce acesta a plecat românul a dat o petrecere.
Italianul a venit bolnav pe teritoriul României. (…) A confirmat că a fost bolnav”, a precizat Streinu-Cercel.

Directorul Institutului „Matei Balș” a mai spus că acest virus e pe Pământ dinaintea apariției omului, dar câteodată își face apariția și creează probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai citite

Prima mașină electrică de la Dacia ar putea costa doar 7000 EUR

Dacia a prezentat ieri prima sa mașină electrică: Dacia Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km. Dacia...

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să...

Ionuț Bobiț – Cel mai căutat reparator de oase din România

Ionuț Bobiț, invitatul Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM! este triplu campion național la schi, a cochetat cu fotbalul, iar în prezent este...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data...

COMENTARII RECENTE