10.7 C
București
vineri, 18 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Tokyo DisneyLand și DisneySea - închise până pe 15 martie

Tokyo DisneyLand și DisneySea – închise până pe 15 martie

Complexul de parcuri tematice Tokyo DisneyLand şi Tokyo DisneySea, din suburbiile capitalei japoneze, se va închide timp de două săptămâni, din cauza temerilor privind răspândirea coronavirusului, a anunţat vineri operatorul acestuia, citat de AFP.

„Tokyo DisneyLand şi Tokyo DisneySea au decis o închidere excepţională începând de sâmbătă 29 februarie până pe 15 martie inclusiv”, a declarat într-un comunicat compania Oriental Land, după ce guvernul nipon a solicitat diverse măsuri pentru a evita adunările.

Decizia nu este prima de acest fel, însă este una dintre cele mai semnificative, în contextul în care complexul primeşte circa 32,5 milioane de vizitatori pe an.
Numeroase festivităţi, spectacole şi evenimente sportive au fost amânate, inclusiv toate meciurile de fotbal ale federaţiei japoneze.

De asemenea, guvernul nipon a solicitat joi închiderea tuturor şcolile, colegiilor şi liceelor din ţară timp de câteva săptămâni şi a cerut companiilor să faciliteze luarea de concedii şi munca la domiciliu.

Conceptul de ,,Disneyland,, a început într-o duminică, atunci când Walt Disney a fost în vizită la Griffith Park cu fiicele sale Diane si Sharon. În timp ce ele făceau o plimbare la Merry-go-round, el a venit cu ideea de a crea un loc în care adulții și copiii lor ar putea merge să se distreze împreună. De asemenea Walt Disney a fost influențat de amintirile tatălui său din timpul Expoziției Columbiene Mondiale din 1893, din Chicago (tatăl său a lucrat la expoziție). Plaisance Midway include o serie de atracții, reprezentând diferite țări din întreaga lume și altele, reprezentând diferite perioade de timp ; ea a inclus, de asemenea, multe plimbări, inclusiv prima roată Ferris, „o cursă în cer”, un tren de pasageri care a înconjurat perimetrul, și un spectacol Wild West.

Sursa: AGERPRES

Articolul precedent1 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următor2 MARTIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai citite

Prima mașină electrică de la Dacia ar putea costa doar 7000 EUR

Dacia a prezentat ieri prima sa mașină electrică: Dacia Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km. Dacia...

REȚETĂ A LA FABIEN: ”Tartă Tatin”

Acest preparat tradițional din Franța își are originea într-o legendă a unei bucătărese care, în agitația orei de vârf a restaurantului, a uitat să...

Ionuț Bobiț – Cel mai căutat reparator de oase din România

Ionuț Bobiț, invitatul Antoniei Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM! este triplu campion național la schi, a cochetat cu fotbalul, iar în prezent este...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data...

COMENTARII RECENTE